Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 SLUČAJ «TERESA FIDALGO»

Go down 
AuthorMessage
Man in Black

Man in Black

Female Number of posts : 1450
Age : 33
Registration date : 2009-01-28

SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Empty
PostSubject: SLUČAJ «TERESA FIDALGO»   SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Icon_minitimeThu Jun 24, 2010 10:09 pm

28.4.2006. Sintra, Portugal.
Tania, Tiago i David voze se autom i razgovaraju.
Pritom pojedinosti snimaju video-kamerom ni ne sluteći da je njihova snimka uvod u vjerojatno najbizarniju prometnu nesreću na svijetu u kojoj će Tania i Tiago izgubiti život.

Snimka traje 7 minuta.
Mirno razgovaraju uz ugodnu i ne prebrzu vožnju, sve dok u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste van grada ne nailaze na nepoznatu žensku osobu koja stoji pokraj ceste i pokušava ih zaustaviti. Čude se što dotična osoba radi na tako pustom mjestu u to doba noći. Zastaju i primaju je u auto. Predstavila se kao Teresa i na njihova pitanja odgovarala je nejasno, smušeno i nepovezano. Nisu ni slutili tko je ona. Niti što ih za minutu-dvije čeka.

Završne 3 minute filma spadaju u nešto najbizarnije što je privatnom video-kamerom ikada zabilježeno. Scene na samom kraju ovog video-zapisa dovoljno su jezive da se gledatelju sledi krv u žilama.

Pogledajte video-zapis i prilikom gledanja budite strpljivi. Postoji prijevod na engleskom jeziku pa tako na titlovima možete pratiti tijek njihova razgovora.

Prve 4 minute se gotovo ništa ne događa no dobro je pogledati zapis u cjelini zbog vjerodostojnosti onoga što se kasnije dogodilo. Ako ste slabijih živaca snimku svakako ne gledajte prije spavanja.David Rebordao, koji je sve to snimio kamerom sa stražnjeg sjedala, jedini je preživio ovu nesreću. Ovo je njegova web stranica posvećena tom slučaju: http://www.acurva.net/
Bizarna djevojka blijeda lica u bijeloj haljini koju su primili u auto prije kobne nesreće u stvari je duh Terese Fidalgo, djevojke koja je 1983. poginula u prometnoj nesreći na potpuno istom mjestu.

Nakon ovog slučaja istraživači paranormalnog, među kojima su pretežno skeptici, bacili su se na posao želeći ispitati vjerodostojnost ovoga slučaja.

Ono što nepobitno stoji jest da postoji uredan policijski zapisnik u kojemu jasno stoji da se na tom mjestu 28.4.2006. dogodila prometna nesreća u kojoj je dvoje mladih izgubilo život. Da je treći teško ozlijeđen preživio. Kao i činjenica da je na potpuno istom tom mjestu, 23 godine ranije, u prometnoj nesreći smrtno stradala djevojka imenom Teresa Fidalgo. U autu je pronađena video-kamera sa zapisom, što je u zapisniku također navedeno. Kao i to, da duh na snimci izgleda isto kao dotična djevojka na slici koju imaju u arhivi.

Ono što istraživači zamjeraju snimci koju pokušavaju raskrinkati kao krivotvorinu su neke pojedinosti koje na prvi pogled, tijekom gledanja filma, nisu uočljive. Ono što im posebno upada u oko jest blair-efekt prilikom snimanja duha djevojke, za koji kažu da je mogao biti izazvan signalom s mobitela. Kao jedan od temeljnih dokaza navode da nikada prije nitko od istraživača nije naišao na tako jasnu snimku duha i da je takvo što na taj način jednostavno nemoguće zabilježiti. Nadalje im je nejasno kako se prometna nesreća mogla dogoditi kad se na snimci jasno vidi da nigdje nema drugih vozila, dok je cesta potpuno čista i ravna (vidi se tek jedan blagi zavoj udesno). Nejasno je što je uopće uzrok prometne nesreće. Velika brzina nije, to se na snimci jasno vidi.

U prilog vjerodostojnosti snimke ide činjenica što Portugalci taj dio ceste već poodavno smatraju «opsjednutim» nekim čudnim silama, što znači da ovo nije prvi bizaran događaj zabilježen na tom dijelu.

Kako god bilo ova snimka je nakon čuvenog filma «Vještice iz Blaira» vjerojatno najzanimljiviji zapis ikada snimljen na području paranormalnog. I dok je prvi film dokazano krivotvorina, što su priznali i sami autori, za sada je malo argumenata kojima se može dokazati da je snimka iz Portugala krivotvorena ili naknadno editirana. U taj zapis trebao bi biti upleten velik broj osoba, među njima i policija, u što je zaista teško povjerovati.

U svakom slučaju istraživanje je još u tijeku.
Skepticima ostaje da traže nedostatke, dok onima koji vjeruju u postojanje nadnaravnog, snimka služi kao prava poslastica.

Source: http://_opiranje_.bloger.hr
Back to top Go down
Secret Face

Secret Face

Number of posts : 229
Registration date : 2009-01-27

SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Empty
PostSubject: Re: SLUČAJ «TERESA FIDALGO»   SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Icon_minitimeThu Jun 24, 2010 11:21 pm

---> KLIK

procitaj
Back to top Go down
Man in Black

Man in Black

Female Number of posts : 1450
Age : 33
Registration date : 2009-01-28

SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Empty
PostSubject: Re: SLUČAJ «TERESA FIDALGO»   SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Icon_minitimeSun Jun 27, 2010 1:21 am

Znaaaaam, nisi mora odma otkrit Razz
Back to top Go down
Sponsored content
SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Empty
PostSubject: Re: SLUČAJ «TERESA FIDALGO»   SLUČAJ «TERESA FIDALGO» Icon_minitime

Back to top Go down
 
SLUČAJ «TERESA FIDALGO»
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Duhovi-
Jump to: