Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 Pilula koja vam šalje SMS i podsjeća da je popijete

Go down 
AuthorMessage
Secret Face

Secret Face

Number of posts : 229
Registration date : 2009-01-27

Pilula koja vam šalje SMS i podsjeća da je popijete Empty
PostSubject: Pilula koja vam šalje SMS i podsjeća da je popijete   Pilula koja vam šalje SMS i podsjeća da je popijete Icon_minitimeMon Aug 16, 2010 1:57 pm

Jeste li je popili, kad je treba uzeti, kako radi vaše srce i koliko dobro spavate - sve to pojavit će se u sms poruci koju će vam poslati moderna pilula za srčane bolesnike.

Superpametna pilula koju trenutno razvijaju britanski znanstvenici dojavit će vam da je vrijeme da je popijete SMS-om na vaš mobilni telefon, piše Jutarnji list. Osim toga na zaslonu vašeg telefona pojavit će se i informacije poput rada srca, mogućim nuspojavama i dobrobiti koju imate od lijeka...

Spomenutu pilulu osmislili su znanstvenici i kardiolozi na Imperial College Healthcareu u Velikoj Britaniji. Ona je dio pametnog sustava Raisin - moderne i jeftine tehnologije čiji je cilj povećati odgovornost kod pacijenata.

Pilula sadrži mikročip pun sitnih senzora, koji su sastavljeni od hranjivih sastojaka. Oni se aktiviraju kada su u doticaju sa želučanim tekućinama i šalju digitalni signal kroz tijelo, sve do prijamnika u obliku flastera koji se nalazi na ramenu ili ruci. Prijamnik dekodira te signale, bilježi ih i uobličuje u tekstualnu poruku, koju može poslati na vaš mobilni uređaj.

Sustav bi trebao pratiti i rad srca kao i pacijentov san - na temelju tih podataka može pratiti držimo li se terapije, odnosno pomaže li nam ili je treba mijenjati. Nicholas Peters, profesor kardiologije na Imperial College Healthcareu, ističe da je cilj nove tehnologije ohrabriti srčane bolesnike da se drže svoje terapije - dosadašnja testiranja su pokazala da uz ovu pilulu pedeset posto više pacijenata redovno uzima lijek. Stoji neznatno više od uobičajene pilule, a ispočetka je testirana u SAD-u. Prije dolaska na tržište britanski znanstvenici je trebaju dodatno testirati.

net.hr
Back to top Go down
 
Pilula koja vam šalje SMS i podsjeća da je popijete
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Zdravlje i medicina-
Jump to: