Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 SAD izazvale zemljotres na Haitiju

Go down 
AuthorMessage
Man in Black

Man in Black

Female Number of posts : 1450
Age : 33
Registration date : 2009-01-28

SAD izazvale zemljotres na Haitiju Empty
PostSubject: SAD izazvale zemljotres na Haitiju   SAD izazvale zemljotres na Haitiju Icon_minitimeMon Jan 25, 2010 6:55 pm

Venecuelanska državna televizija tvrdi da je Amerika izazvala razorni potres na Haitiju testiranjem talasnog sistema. TV „ViVe" navodi da je to bila samo proba za krajnji cilj - uništenje Irana

Razorni zemljotres na Haitiju, jačine 7,3 stepena Rihtera, 12. januara izazvale su Sjedinjene Američke Države svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema, objavila je venecuelanska televizija „ViVe". Ta medijska kuća tvrdi da je katastrofa na Haitiju bila samo proba projekta, kojim SAD žele da unište Iran.

Televizijska stanica je navodno došla do izveštaja ruske mornarice, koji je samo citirala u svom programu. Prema navodima tog ruskog izveštaja, eksperimenti, koje su SAD izvele, takođe bi mogli da prouzrokuju razne anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane.

Na internet stranici venecuelanske TV stanice piše i da je američki program HAARP, koji se bavi istraživanjima atmosfere na Aljasci, a često se koristi kao predmet teorija zavere, kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, koji je otvorio velika klizišta. Taj program takođe bi mogao da bude kriv i za 7,8 stepeni jak potres u Kini koji je u maju 2008. odneo čak 90.000 života.

Venecuelanska televizija otišla je i korak dalje u optužbama prema SAD. Takođe, na internet stranici državne televizije „ViVe" istaknuto je i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću igru, i to Iran.

- Krajnji cilj ovih test napada na Haiti jeste plan uništenja Irana kroz niz zemljotresa predviđenih da obore vladajući islamski režim - navela je televizija „ViVe" na sajtu.

Priča o ovoj temi kasnije je uklonjena sa venecuelanske veb stranice, ali je zabeležena na „Guglu".

Inače, taj članak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je predsednik Venecuele Ugo Čavez lično optužio SAD za iskorišćavanje situacije nakon zemljotresa da okupiraju Haiti. Čavez je tada naveo da ugroženom stanovništvu nije potrebna američka vojska sa naoružanjem, već hrana, voda i osnovne namirnice za preživljavanje.

Ruski naučnici inače tvrde da je zemljotres na Haitiju jedan od najsnažnijih u poslednjih 100 godina. Oni navode da je on jedan od dokaza pojačane seizmičke aktivnosti na Zemlji u poslednjoj dekadi. Usled toga Međunarodni institut za prognoziranje zemljotresa i matematičku geofiziku Ruske akademije nauka razvio je jedinstveni model predviđanja katastrofa, ali, nažalost, on nije iskorišćen na Haitiju.

Dopisni član Ruske akademije nauka Aleksander Solovjov objašnjava da je metod koji su naučnici razvili prilično precizan.

- Seizmički talasi u svakom polju istraživanja posmatraju se na osnovu sedam indikatora. U poslednjih nekoliko godina ostvarilo se 13 od 17 prognoza. Deset zemljotresa dogodilo se prema predviđanjima sa tačnošću epicentra od kilometra - naveo je Solovjov.

Na nesreću, takve prognoze nisu pravljenje na Haitiju. Iako on leži na rascepu dve tektonske ploče, gde je veća verovatnoća pojave zemljotresa, nikakva merenja na ostrvu nisu rađena.


http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/97535/SAD+izazvale+zemljotres+na+Haitiju.html

Spasilačke ekipe obustavljaju potragu za preživelima

Spasilačke ekipe UN na Haitiju polako obustavljaju potragu za preživelima ispod ruševina, deset dana posle katastrofalnog zemljotresa.

- Ekipe spasilaca sve se više koncentrišu na humanitarnu pomoć. Manji timovi, sa lakšom opremom, vraćaju se jer su iscrpljeni, a na Haitiju će ostati opremljeni timovi - navele su UN.

Spasilački timovi uspeli su da iz ruševina spasu 12 osoba, što je rekordan broj u tom tipu katastrofa.

Jedna od poslednjih žrtava zemljotresa, koja je izvučena ispod ruševina, jeste beba stara 20 dana Elizabet Žosen. Ona je u vreme razornog zemljotresa imala samo 11 dana. Tražeći preživele francuski spasioci čuli su dečji plač koji je dopirao iz jedne pukotine. Bila je to mala Elizabet. Ležala je na krevetiću gde ju je položila majka pre potresa. Na devojčicu se ništa nije urušilo jer se njen krevetić našao u pukotini. Spasioci su je izvukli i prevezli u bolnicu gde ju je dočekala majka Mišlen (22).

- Svi smo mislili da je Elizabet mrtva, ali je bog odlučio drugačije i svi smo mu zahvalni za to. Ovo je čudo - rekla je bebina mama Mišlen.

Izvor: pressonline
Back to top Go down
Secret Face

Secret Face

Number of posts : 229
Registration date : 2009-01-27

SAD izazvale zemljotres na Haitiju Empty
PostSubject: Re: SAD izazvale zemljotres na Haitiju   SAD izazvale zemljotres na Haitiju Icon_minitimeTue Jan 26, 2010 3:01 pm

mah..isto su tako krivili ruse za potrese u kaliforniji i za uragane
Back to top Go down
 
SAD izazvale zemljotres na Haitiju
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Zavjere-
Jump to: