Dakle, da ne pišem bibliju reći ću vrlo kratko i jasno:
ne kupujte nove kamere za noćno snimanje, takve stvari su skupe a istu funkciju vrlo kvalitetno izvršavaju i do 3 godine starije kamere.
Model kamera CCD-TRV se na oglasnicima da naći za 400-1000kn, koja u totalnoj mrakači (0 luxa) sasvim jasno snima sve u što ju usmjerite.
Istina je da ti modeli snimaju na stare trakice a ne na diskove, memorijske kartice i DVD medije, ali još jedan detalj je vrlo bitan a to je trajanje baterije.
Kod novih kamera svi "kažu" da baterija traje oko 60-90 min, ali kod stare CCD-TRV kamere (imam jednu doma za probu) baterija traje do 150-180min.
Trake za snimanje kod CCD-TRV kamera, koštaju oko 25kn za film od 60min.
Istina to stvara mali problem jer ste ovisni o trakicama i komplicirano je malo prebaciti video na računalo, ali ako nemate 8000kn za novu kameru s velikim diskom za pohranu i kvalitetnim noćnim snimanjem, ova CCD-TRV je suuuper!
Nisam ispitao novu kameru osobno, ali staru CCD-TRV jesam i impresioniran sam kvalitetom, mogućnostima i autonomijom.
Ako znate nekoga tko prodaje takvu molio bih da mi javite, ako već ne mislite kupiti sebi.
Uspijem li doći do ruševina Dvigrada ovaj vikend, i prenoćiti tamo, definitivno ću ispucati barem 1 trakicu na noćne snimke pa napraviti update ove teme.
Toliko za sada o tome, molio bih ako netko ZNA da sam u krivu, neka me ispravi
Pozzdrav!