Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu

Go down 
AuthorMessage
Man in Black

Man in Black

Female Number of posts : 1450
Age : 33
Registration date : 2009-01-28

'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu Empty
PostSubject: 'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu   'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu Icon_minitimeTue Apr 28, 2009 12:28 am

'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu St.wide

Goleme granitne ploče s uputama za život u razdoblju nakon apokalipse, nazvane Guidestones, izazivaju u posljednje vrijeme različite reakcije stanovnika sjeveroistočnog dijela Georgije u kojem su ih postavile tajanstvene osobe.

Pet ploča obrađenog granita, od kojih svaka teži više od 20 tona, s natpisima na osam najvećih svjetskih jezika od engleskog do svahilija raspoređeno je u obliku zvijezde na jednoj uzvisini u okrugu Elbert. Na njih je položena ploča kvadratnog oblika težine od oko 11 i pol tona na kojoj se nalaze kratki natpisi na drevnim jezicima – egipatskim hijeroglifima, sanskrtu, klasičnom grčkom i babilonskom.

Kompleks je izgrađen 1980., a podsjeća na prizore iz Odiseje u svemiru 2001. Upute na njemu odražavaju duh New age pokreta.

Neke od poruka su tipično eugeničke (mudro upravljajte reprodukcijom – razvijajte sposobnosti i raznolikost), druge su pak u raspoloženju hippijevskog misticizma (poštujte istinu, ljepotu i ljubav tragajući za skladom s neograničenim).

O značenju i podrijetlu kompleksa govori samo natpis koji se nalazi na zemlji u njegovu podnožju i sadrži šture informacije o dimenzijama ploča te upute za njegovo korištenje. Svi se, međutim, slažu da je namijenjen ljudima koji će preživjeti neku buduću apokalipsu. Svojim kontroverznim sadržajem i značenjem povremeno izaziva napade kritičara koji ga doživljavaju kao bogohuljenje. Na pločama se tako nedavno pojavio grafit kojim se poziva na uništenje 'novog svjetskog poretka'.

Pristaše Guidestonesa, među kojima je i bivša supruga Johna Lennona, Yoko Ono, ističu univerzalnu vrijednost njegovih poruka i pozivanje na razum. Međutim, protivnici smatraju da on predstavlja deset zapovijedi Antikrista.

Tko god da ga je gradio znao je što radi jer kompleks funkcionira kao vrlo precizan astronomski instrument, kompas, kalendar i sat. Postavljen je tako da prati kretanje Sunca od istoka na zapad tijekom cijele godine. Na dan ekvinocija ili solsticija ljudi koji stoje na zapadnoj strani kroz njega mogu promatrati izlazak Sunca na horizontu. Rupa u središnjem bloku u visini ljudskog oka omogućuje da se locira zvijezda Sjevernjača, važna za određivanje strana svijeta i navigaciju. U pokrovnoj ploči izbušena je druga rupa kroz koju prolaze zrake Sunca i na središnjem bloku pokazuju dan u godini. Masivnost Guidestonesa trebala bi biti garancijom da će odoljeti mogućoj katastrofi kako bi preživjelima poslužio kao vodič u izgradnji bolje civilizacije od ove koja će nestati u apokalipsi.

'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu Stone1

Ideja o gradnji Guidestonesa pripisuje se tajanstvenom Robertu C. Christianu koji je 1979. u kamenolom u Elbertonu došao naručiti goleme blokove granita. Prema nekim interpretacijama njegovo je ime pseudonim posvećen utemeljitelju mističnog Reda ruže i križa, Christianu Rosenkreutzu.

R.C. Christian, koji je kupio zemljište za gradnju spomenika, kasnije je vlasništvo prepustio okrugu Elbert, a bivšim vlasnicima dao doživotno pravo na korištenje kako bi na njemu mogli napasati stoku. U svojim graditeljskim aktivnostima komunicirao je samo s dvije osobe iz okruga, a i s njima uglavnom telefonom ili poštom uvijek s drugih lokacija.
Back to top Go down
 
'Pravovjerni' napadaju upute za apokalipsu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Ostalo-
Jump to: