Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 Krugovi u moru

Go down 
AuthorMessage
fraktal

fraktal

Number of posts : 235
Registration date : 2009-03-03

Krugovi u moru Empty
PostSubject: Krugovi u moru   Krugovi u moru Icon_minitimeTue May 13, 2014 9:13 pm

Čudni krugovi u morskoj travi hrvatske strane Jadranskog mora, otkriveni prošlog ljeta, i dalje intrigiraju znanstvenike i javnost. Tada je, naime, splitska udruga Sunce za potrebe javne ustanove Priroda koja upravlja
zaštićenim dijelovima prirode u Primorsko-goranskoj županiji radila kartiranje morskih vrsta i staništa na području otoka Unije i Suska, javlja HRT.

Uz obale otoka, na zračnim snimkama, uočili su vrlo neobične krugove, a zatim su isto vidjeli i uz obale Dugog otoka. Jednako udaljeni od obale, međusobno jednako udaljeni 300 metara, i svi iste veličine 50 metara promjera (!).
- Mislili smo da je greška na aero snimkama, pa smo zaronili i našli da su rubovi krugova toliko savršeni, kao da je netko vadičepom izvadio morsku travu - komentirao je Mosor Prvan, biolog iz udruge 'Sunce'., piše danas.hr.

Na jednakoj udaljenosti od otoka, s vanjske strane, prema otvorenom moru, smjestilo se čak 28 krugova. Nitko ne zna tko ih je, zašto, kada i kako utisnuo u morsku travu. Lov dinamitom ne ostavlja ovakve tragove, a jednako tako ni istraživanja postojanja nafte.

http://209.59.234.164/ARHIVASTARIHSTRANICA/Sport/SP2010/SP2010/tabid/234/articleType/ArticleView/articleId/244822/Default.aspx
Back to top Go down
 
Krugovi u moru
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Misterije-
Jump to: