Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth
Similar topics

  Share
   

   Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme

  Go down 
  AuthorMessage
  fraktal

  fraktal

  Number of posts : 235
  Registration date : 2009-03-03

  Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme Empty
  PostSubject: Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme   Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme Icon_minitimeThu Mar 28, 2013 3:42 pm

  Mogućnost putovanja u prošlost i budućnost pobuđuje zanimanje svakog smrtnika. Nema onoga tko ne bi htio baciti pogled unaprijed ili unatrag.  I dok je putovanje kroz vrijeme dugo godina spadalo samo u područje znanstvene fantastike, znanstvenici se sve češće poigravaju ovom mogućnošću.


  Internetska fama  Nedavno je internetom kružio video s premijere filma Charlieja Chaplina The Circus iz 1928., u kojem je kamera ulovila ženu koja izgleda kao da razgovara na mobitel. Video je privukao dosta pažnje i dobio sasvim logično objašnjenje.  Novinar časopisa The Atlantics, Nicholas Jackson, smatra da se radi o slušnom aparatiću osmišljenom 20-ih godina prošlog stoljeća. Njegovo objašnjenje prihvatili su i najveći fanovi misterija.


  I na ovoj fotografiji iz 1940. mnogi su vidjeli vremenskog putnika, naravno, bez ikakvog razloga. 'Sumnjiva' odjeća s fotografije u to doba se mogla nabaviti u većini trgovina preko Bare.
  Mini ručni sat s etiketom Swiss star oko 100 godina, pronađen je u zapečaćenoj kineskoj grobnici staroj 400 godina, te je također na internetu pobudio žustru raspravu o putovanju kroz vrijeme.

  Znanstvenici su, pak, poprilično sigurni da je sat tijekom ranijih iskapanja nekim čudom završio unutar grobnice dinastije Ming.


  FOTO: wired.com

  Mnogi su se nadali da će čudnovati mehanizam iz prvog stoljeća prije Krista, pronađen 1901. godine u olupini potopljenog trgovačkog broda kod grčkog otoka Antikitera, biti jedan od dokaza putovanja kroz vrijeme. No, znanstvenici su uspjeli dešifrirati tajanstveni tekst, te su zaključili da je sprava vjerojatno korištena u astronomske, geografske i mehaničke svrhe.


  YouTube Screenshot

  Putnik kroz vrijeme uhvaćen na fotografiji
  Posuda Fuente Magna pronađena u Boliviji zbog natpisa na proto-sumerskom klinastom pismu znanstvenicima služi kao jedan od prvih dokaza pretkolumbovskih transatlantskih kontakata. No, ljubitelji znanstvene fantastike ovaj artefakt radije pripisuju zaboravnom vremenskom putniku.

  Neki nerazjašnjeni misteriji i vremenski putnici

  No, za neke arheološke nalaze nikada nije ponuđeno neko općeprihvaćeno znanstveno objašnjenje.

  Među njima je i kamenje iz Ica (Peru). Njega je popularizirao doktor Javier Cabrera, koji je prikupio 1100 većih ili manjih izrezbarenih glatkih andesita. Rezbarije na kamenju nastale su između 500. i 1500. godine prije Krista.  Neke rezbarije prikazuju pornografsku kulturu Inka, neke njihovu idolatriju, dok drugi, pak, predstavljaju zapanjujuća postignuća, poput uspješne kirurgije mozga.

  Ipak, najviše pažnje privukli su prikazi različitih vrsta dinosaura, čija su fizička obilježja vjerno prikazana.


  Na putovanje kroz vrijeme sumnje bude i hijeroglifi na zidu egipatskog hrama u Abydosu. Neobični hijeroglifi, koji neodoljivo podsjećaju na helikopter, podmornicu, raketu i svemirski brod, nekima su pravi dokaz postojanja vremenskih putnika, dok drugi u njima vide potvrdu postojanja Atlantide ili neke druge visokorazvijene civilizacije 10.000 tisuća godina prije Krista.

  Teorije vremenskih putnika i postojanja Atlantide u ovom se slučaju savršeno poklapaju ako je vjerovati osnivaču zajednice Damanhur, Obertu Airaudi, koji tvrdi da su stanovnici Atlantide poznavali tehnike putovanja kroz vrijeme i prostor.

  VIDEO: Vremenska putnica u Chaplinovom filmu?
  Osnivač i inicijator Damanhura čovjek je s mnogo nevjerojatnog znanja. Između ostalog, sjeća se svih svojih prijašnjih inkarnacija i svog starog znanja, pa je tako uspio osmisliti i 'stroj' za putovanje kroz vrijeme. Na svojem prvom putovanju otišao je na Atlantidu, gdje je dobio konkretne informacije o usavršavaju vremeplova, kojim se danas koriste članovi ove neobične zajednice osnovane 1975. godine na obroncima sjevernotalijanskih Alpa u dolini Valchiusella, nedaleko od Torina.

  [youtube] https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BhqjDg9EpZk[/youtube]

  Damanhurovci tvrde da su razvili tajnu putovanja kroz vrijeme, točnije da su napravili kabinu u kojoj su poslali ljude u prošlost. Imali su već preko 1000 takvih putovanja s više od 100 osoba, te o tome mogu pričati i ukazati na mnoge zanimljivosti.

  Je li putovanje kroz vrijeme stvarno moguće?

  Da je putovanje kroz vrijeme moguće vjeruje i jedan od najvećih živućih fizičara i kozmologa – Stephen Hawking.

  Smatra da je za putovanje kroz vrijeme potrebna crvotočina ili raketa koja se kreće velikom brzinom. Njegove tvrdnje počivaju na Einsteinovoj teoriji relativnosti, koja kaže da se na nekim mjestima može brže kretati, ali samo u budućnost, ne u prošlost.
  Einsteinova teorija relativnosti daje precizan i nedvosmislen opis makroskopskih svojstava prostora i vremena, ali ne i svojstva prostora i vremena na razini subatomskih čestica.

  Tamo je mijenja teorija kvantne gravitacije, koja prkosi pravilima teorije prostora i vremena, ili danas sve popularnije teorija struna. Ipak, niti jedna od ovih dviju teorija nije još dokazana.

  Neki znanstvenici vjeruju da bi se za putovanje kroz vrijeme mogle iskoristiti svemirske crvotočine. Ove 'cijevi' koje povezuju udaljene točke prostora trebalo bi još detaljno proučiti.  Eksperimenti koje se provode u Velikom hadronskom sudaraču, koji se nalazi na granici između Francuske i Švicarske, po vjerovanju nekih stručnjaka mogli bi dovesti do stvaranja malih crnih rupa, odnosno crvotočina, koje bi omogućile otvaranje tzv. vremenskog portala.

  S obzirom na to da su znanstvenici uz pomoć LHC-a stvorili uvjete koji su vladali u prvim trenucima svemira, za koji se smatra da je nastao Velikim praskom prije 13,7 milijardi godina, uskoro bismo mogli saznati nešto više o crnim rupama i mogućnostima putovanja kroz vrijeme.  http://hot.net.hr/planet-x/video-putnici-kroz-vrijeme-i-njihovi-tragovi-u-proslosti
  Back to top Go down
  zutaguja

  zutaguja

  Male Number of posts : 47
  Age : 35
  Registration date : 2012-09-30

  Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme Empty
  PostSubject: Re: Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme   Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme Icon_minitimeSat Jul 06, 2013 3:20 pm

  Slicne teorije su bile i Na rubu znanosti, nisam trepnuo dok sam gledao!
  Back to top Go down
   
  Prošlost krije tragove putovanja kroz vrijeme
  Back to top 
  Page 1 of 1
   Similar topics
  -
  » looking for mates

  Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
   :: Forum :: Putovanje kroz vrijeme-
  Jump to: