Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 Masoni, Illuminati i NWO

Go down 
AuthorMessage
fraktal

fraktal

Number of posts : 235
Registration date : 2009-03-03

Masoni, Illuminati i NWO Empty
PostSubject: Masoni, Illuminati i NWO   Masoni, Illuminati i NWO Icon_minitimeSun Mar 13, 2011 4:22 pm

Masoni, Illuminati i NWO FreemasonTempleWashingtonDC


Slobodno zidarstvo je vrlo teško ukratko objasniti, jer svoje korijene vuče iz više civilizacija, naroda i društava, a i samo se grana na više različitih poddruštava, sestrinskih organizacija i isto toliko različitih učenja i tumačenja. Kako to piše na stranici hrvatskih slobodnih zidara, slobodno zidarstvo možemo ukratko definirati ovako: «Slobodno zidarstvo je jedna od najstarijih svjetskih bratovština. Učenja o kojima slobodno zidarstvo poučava u svojim ritualima vezana su uz moralne vrijednosti (koje upravljaju odnosima među ljudima) i uz slobodnozidarsko prihvaćanje, bez ulaženja u domenu religije, da sve na ovom svijetu ovisi o Božjoj providnosti. Slobodni zidari smatraju da su ova učenja aktualna danas kao i na prijelazu 17 stoljeća kad je slobodno zidarstvo nastalo u svom današnjem obliku.» Slobodno zidarstvo se može definirati i kao bratska organizacija čiji članovi dijele zajedničke moralne i metafizičke vrijednosti i ideale u više svojih grana- konstitucionalnom objavom vjere u Vrhovno biće. Vrhovno biće je slobodnozidarska koncepcija Boga kojeg u skladu sa svojom simbolikom nazivaju i Veliki Arhitekt Svemira (Great Architect of the Universe GAOTU, Grand Architect of the Universe ili Supreme Architect of the Universe). Ovaj koncept shvaćanja Boga prihvaćen je u jednoj mjeri i od strane rozenkrojcera, kao i nekih kršćanskih teozofa i gnostika. Svoj naziv slobodno zidarstvo duguje upravo starim, cehovskim udruženjima obrtnika-graditelja od čega je ostalo i najupečatljivije masonsko obilježje –ukršteni šestar i kutomjer, iza kojih se ponekad nalazi i simbol Solomonova hrama. Kako to masoni ističu, to je « moralni sustav zaogrnut alegorijom i ilustriran simbolima»

Masoni, Illuminati i NWO FreemasonPasport1785

Slobodno zidarstvo često nazivaju «tajnim društvom» , no prije bi ga mogli nazvati ezoteričnim društvom koje u nekim sferama prelazi u privatno. Današnje slobodno zidarstvo više nije «tajno društvo» već više javno društvo s tajnama. Članovi slobodnozidarskih loža koncept tajnovitosti shvaćaju više kao mogućnost i ustrajnost da održe datu riječ. Tijekom nastanka ovog pokreta važnu ulogu imala je crkva, koja je nastojala održavati narod u pokornosti, progoneći velik broj humanista, slobodnih mislilaca i intelektualaca koji su isticali individualnost čovjeka. Bježeći od progona crkve, slobodno misleći intelektualci okupljali su se u ovaj pokret koji je obredne čine inicijacije u pokret preuzeo iz raznih orijentalnih religija i kultova.Krataka povijest
Prve masonske lože nastale su u Engleskoj. Uoči Ivandana 24. lipnja 1717. godine, četiri londonske lože stvorile su veliku ložu za London i Westminster, koja je šest godina kasnije postala Velika loža Engleske. Masonerija je u Engleskoj bila oružje kojim se služila britanska politika, a u 19. stoljeću sve više ima utjecaja na druge države preko određenih loža. Članovi nekih loža bili su, među ostalima, engleski kraljevi i poznati političari Edvard VII., David Loyd George, Winston Churchill i dr. Francuski mislioci Voltaire, Denis Diderot, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo i drugi kao članovi loža unose revolucionarne, buržoaske ideje protiv feudalnog poretka. Njemačke lože, za razliku od ostalih, u svoj program uvode kršćanski nauk. Okupljaju mnoge filozofe, pisce i glazbenike, npr. Johann Wolfgang von Goethe, Johann Gottlieb Fichte, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven... George Washington kao masonNadalje, kako tvrde slobodnozidarska društva, slobodnim zidarima nije dozvoljeno na radovima raspravljati o religiji. Slobodno zidarstvo je također strogo ne-politično i rasprave o politici na slobodnozidarskim radovima su izričito zabranjene. Ova pravila proizlaze iz slobodnozidarskih ciljeva poticanja članova da otkrivaju ono što je zajedničko ljudima iz najrazličitijih društvenih krugova. Kao što je dobro poznato, rasprave o religiji i politici prečesto su znale prerasti u nerede i dovesti do diskriminacije, proganjanja i ratova. Sa ovom tvrdnjom se ne bi složili mnogi, jer kako nam je poznato iz povijesti upravo su neki od najvećih državnika i vojskovođa bili vodeći slobodni zidari. Ovom prilikom moram se osvrnuti i na svima nam dobro poznate Illuminate, odnosno prosvijetljene koji sebe definiraju kao «Skupinu pojedinaca koji rade zajedno da izgrade bolju budućnost». Vjeruje se da je upravo ovo društvo upleteno u sva svjetska previranja i da žele izgraditi Svjetsku vladu (neki kažu po uzoru na fašistički model) kojom bi nadzirali cijeli svijet. Upravo ovaj model svojevrsnih «masterminda» stigmatizirao je sva slobodnozidarska i slična udruženja.


Masoni, Illuminati i NWO 151141George-Washington-1732-99-as-

Masoni, Illuminati i NWO 2007Officers


ako je tijekom godina počevši još u 18. stoljeću dolazilo do brojnih izlaganja i razotkrivanja slobodnih zidara, današnji moderni «masoni» ne prežu ni od izjava za medije, glasnogovornika i slično. Da li je to samo pametno smišljena obmana ili iskorak ka novim svjetonazorima tek će se saznati. Po mome osobnom shvaćanju, svi znaju da masoni postoje, stoga je glupo nastaviti inzistirati na tajnosti. Na kraju krajeva, masoni nikada nisu skrivali svoje postojanje, već samo imena svojih članova, asve veća demokratizacija društva omogućava im polagani izlazak iz sjene.

Organizacijska struktura

Slobodni zidari organizirani su putem Velikih Loža ili Velikih Orjenta. To su suverena, neovisna tijela koja upravljaju bratstvom u pojedinoj zemlji, državi ili zemljopisnom području (nazvanim jurisdikcije). Ne postoji jedinstveno upravljačko tijelo koje predsjeda slobodnim zidarima širom svijeta, i počivaju na bratskim vezama koja ovise samo na međusobnom prepoznavanju. Dvije su glavne grane slobodnog zidarstva.

Masoni, Illuminati i NWO Lodge

«Regularne» lože okupljene oko Ujedinjene Velike Lože Engleske i one malo «liberalnije» zvane Veliki orijenti prepoznate od strane Velikog Orijenta Francuske. Iako se u načelu grane slobodnog zidarstva mogu prepoznati po svojoj pripadnosti Velikoj Loži ili Velikom Orijentu, postoje iznimke. Gotovo svaka loža i svaki oblik slobodnozidarskog udruživanja ima svoju jedinstvenu strukturu. O detaljnijoj strukturi, stupnjevima, frakcijama i ritualima biti će više riječi u nekim drugim postovima, za sada ću još samo istaći da slobodni zidari kao i neki otvoreniji klubovi poput Rotarya i Lionsa imaju zajedničke godišnje sastanke, bankovne račune i humanitarne zaklade. Ipak razmislite prije li vas neko pozove na pristupanj slobodnim zidarima, jer će te to ostati cijeli život.

Loža Savršenstva (perfekcije)

4° - 14°
4° - Majstor Putnik
5° - Savršeni Majstor
6° - Intimni Tajnik
7° - Provost i Sudac
8° - Intendant Zgrade
9° - Majstor Izabranik Devetorice - Sjever
10° - Majstor Izabranik - Sjever
11° - Uzvišrni Majstor Izabranik - Sjever
12° - Veliki Majstor Arhitekt
13° - Majstor Devet lukova
14° - Veliki Majstor Mason
Vijeće, Prinčevi Jeruzalema
15° - 16°
15° - Vitez Istoka ili Mača
16° - Princ Jeruzalema
Kaptol Ruže i Križa
17° - 18°
17° - Vitez Istoka i Zapada
18° - Vitez Ruže i Križa
Konzistorij
19° - 32°
33° - Počasna postignuća
19° - Veliki Pontiff
20° - Majstor ad Vitam
21° - Patrijarh Noachite
22° - Princ Libanusa
23° - Šef Tabernacle
24° - Princ Tabernacle
25° - Vitez Brončane Zmije
26° - Prijatelj i Brat Vječni
27° - Zapovjednik Hrama
28° - Vitez Sunca
29° - Vitrz St. Andrewa
30° - Veliki Inspektor
31° - Vitez Aspirant
32° - Uzvišeni princ Kraljevske Tajne
33° - Suvereni Veliki Inspektor

Masoni, Illuminati i NWO Acodex_62


Slobodni zidari koriste znakove (geste), različite načina rukovanja i tajne riječi kako bi se osigurao pristup sastanku i identificirali legitimni posjetitelji. Još od ranog 18. stoljeća na ovamo svi su pokušali otkriti ove znakove, kako bi se i ne-masoni mogli infiltrirati u njeihove redove, no lukavi masoni su im doskočili promjenom izvjesnih riječi u ritualima kako bi lakše otkrili prevaranta koji se i dalje služio «straim» riječima. Masonski znanstvenik Christopher Hodapp također ističe da gorespomenuti znakovi variraju od jurisdikcije do jurisdikcije, od lože do lože, a povjesničar John J. Robinson states tvrdi još i da masonske lože mogu namjerno mijenjati svoje rituale s vremena na vrijeme. Tako da neka skupina pozdrava i znakova može biti aktualna samo neko vrijeme. Danas se identitet članova dodatno provjerava traženjem na uvid članske iskaznice ili nekog drugog certifikata.


Zbog svoje tajnovitosti, Slobodni zidari su odavna bili predmedmetom raznih rasprava o teorijama zavjere, u kojima ih se portretiralo kao moćnike koji žele dominirati svijetom i krojiti svjetsku politiku. Teoretičari zavjera u svojim promišljanjima često povezuju simbole i brojeve kako bi „dešifrirali“ masonske zagonetke, no često se ispostavi da su ta preklapanja slučajna. Povijesno gledano, masone se oduvjek optuživalo da žele stvoriti novo društvo utemeljeno na idealima slobode, jednakosti, bratstva, razdvojenosi crkve i države, te vjerske tolerancije. Ovo gore navedeno ne zvuči tako loše, no takva država bi bila samo umjetna bezlična tvorevina u službi masonskog nepotizma. Svoja razmišljanja o masonima, teoretičari zavjera često potkrepljuju i istinskim, povijesnim aktivnostima Lože P2 (propaganda due) o kojoje će nešto više biti riječi u narednim postovima.

Masoni, Illuminati i NWO Anti-mas

Stvaranje reputacije

Da bi u potpunosti razumjeli povezanost masona i teorija zavjere, moramo otići malo dalje u prošlost i upoznati se s nekim činjenicam. Postojalo je vrijeme kada su masoni doista bili značajni akteri globalne svjetske politike, a njihova potencijalna prijetnja shvaćana vrlo ozbiljno. Tako je 1827, u Sjedinjenim Američkim Državama osnovana Anti-masonska stranka koja je kao svoj glavni cilj isticala borbu protiv internacionalnog konglomerata poznatijeg kao -Slobodno zidartvo. U prilog njihovim tvrdnjama išla je i činjenica da je prvi američki predjsednik George Washington bi deklarirani mason. Ustvari, mnogi osnivači SAD-a uključujući Ethana Allena, Johna Paula Jonesa, Paula Reverea, Johna Hancocka i Benjamina Franklina su bili deklarirani masoni. Od 56 potpisa na Deklaraciji nezavisnosti, 8 je pripadalo masonima, zajedno sa 9 potpisa na Ustavu. Anti masonska stranka uspjela je 1832. „ugurati“ svoga predstavnika u Kongres, ali njihov predjsednički kandidat dobio je samo 7 glasova. Doslovno ga je pregazio njegov protukandidat Andrew Jackson...koji je bio mason! Neki Slobodni zidari ustrajni su u svojim tvrdnjama da njihovo društvo potječe od kamenorezačkih cehova iz srednjeg vijeka, a neki čak tvrde da ideja slobodnog zidarstva potječe iz vremena gradnje Solomonovog hrama 850. godine prije Krista. Istina je malo manje romantična, a o tome sam pisao i ranije; Naime Slobdno zidarstvo osnovala je grupa utjecajnih Engleza iz puke dosade, a organizacija se brzo proširila preko cijelog Britanskog carstva...Masonske lože počinju se pojavljivati u američkim kolonijama već 1730. Posebna struja pojavila se u Francuskoj (Veliki Orijent,za razliku od uobičajenih Velikih Loža) i odatle proširila Europom. Treba imati na umu da je 17. st. bilo stoljeće prosvjetiteljstva čije su ideje kulminirale u 18. st. Upravo u 17. i 18. stoljeću dolazi do procvata tajnih društava koja u svojim nasadima imaju religijsko-filozofske ideje o stvaranju novog svijeta. Tako vidimo da u tom periodu nastaju Rozenkrojceri, Slobodni zidari, Vitezovi Templari (obnovljeni red koji se temelji na dokumentima iz 17. i 18. st) i Illuminati! No, vratimo se Slobodnim zidarima...Ova orgnizacija bila je bratstvo koje je u svoje redove nastojalo privući najuglednije članove zajednice. Stoga i ne čudi da su Lože uskoro postale centar razmjene najnovijih tračeva i poslovnog pregovaranja. U skladu s tim masonske Lože uskoro su postale lokalni centri moći, a udruživanjem međunarodnih podružnica i svojevrsna „vlada u sjeni“. Njihov utjecaj nije ostao nezapažen u očima crkve koja im se suprotstavlja već 1738. godine kada Papa Klement XII osuđuje i ekskomunicira Slobodno zidarstvo. Pod prijetnjom ekskomunikacije, članstvo u slobodnozidarskim organizacijama bilo je zabranjeno i svim katolicima. To me je pridonjela i činjenica da Slobodni zidari štuju GAOTU (Great Architect Of The Universe) odnosno Velikog Arhitekta Svemira ili Jahbulona, spoja bogova Jahve, Baala, i Osirisa.

Masoni, Illuminati i NWO Excom

Anatema

Papa LeoXII anatemu slobodnog zidarstva dodatno je potvrdio 1825, te je proglasio trajnom i vječnom, dok je Papa Leo XIII 1884. godine sazvao sve članove klera kako bi razradili strategiju za borbu protiv ovog „podmuklog neprijatelja“. U svom govoru je izmeđuostalog rekao: „...Želimo da vaš prioritet (misli na članove klera) bude strgnuti masku sa slobodnog zidarstva kako bi se ono moglo vidjeti kako zaista jest.“ Razmatrajući pitanje zašto je došlo do stvaranja loše reputacije slobodnog zidarstva, treba imati na umu i tadašnje društveno političke prilike, jer Papa Leo XIII nadalje optužuje masone za vjerovanje u „demonske“ ideje demokracije, slobodnih izbora, i razdvajanje crkve od države. Mržnja prema masonima kulminirala je u nacističkoj Njemačkoj, progonom, zatvaranjma i ubijanjem Slobodnih zidara. Hitler je smatrao da su oni samo produžena ruka Židova kako je opisano u dokazano krivotvorenim „Protokolima Sionskih Mudraca.“ Upravo je prvi zadatak Adolfa Eichmanna bio praćenje aktivnosti ljudi za koje se sumnjalo da su masoni. Mnogobrojni diktatori uključujući Mussolinija, Franca, Pinocheta i Salazara, također su se priključili anti-masonskoj kampanji, a islamistički pokret Hamas smatra ih tajnim društvom koje je dio „cionističke zavjere“. Mnogi vjeruju da su Slobodni zidari izrasli iz srednjevjekovnih Vitezova Templara, a danas takva organizacija postoji kao ogranak Slobodnog zidarstva. Kada novi član pristupa Slobodnim zidarima može odabrati da li će napredovati po pravilima Škotskog ili Yorkškog Reda. Oni koji odaberu Yorkški Red, na kraju će se susresti izborom da postnu Vitezovi Templari.

Masoni, Illuminati i NWO Msteps2

Popularne teorije zavjere

Imajući u vidu sve gore navedeno, ne čude brojne teorije zavjere čiji su glavni akteri Slobodni zidari. Jedna od njih je i ona da Veliki Pečat SAD-a sadrži masonsko-iluminatske simbole. To je točno, no kako sam već prije spomenuo mnogi osnivači bili deklarirani masoni, tako da je ovo bilo ništa drugo do oblika promicanja vlastitih ideja i principa. Pečat i simbolika samo su odraz toga vremena bez skrivenih šifriranih poruka. Čak je pomalo i smješna teorija koja kaže da je u natpisu na pečatu koji glasi „ annuit coeptis novus ordo seculorum“ sadržana riječ „MASON“...no isto tako sadržano je i ostalih 120 kombinacija.

Masoni, Illuminati i NWO Dollar3


Ipak iznenađuje snaga ideja Slobodnog zidarstva koje su duboko utkane u arhitekturu glavnih objekata u Washingtonu. Na slikama ispod možete vidjeti koliko je jak utjecaj slobodnog zidarstva u arhitekturi toga doba.

Masoni, Illuminati i NWO 100360Moonrise-over-the-Lincoln-Mem


Osim planetarno popularne i vječne teorije o svjetskoj masonskoj zavjeri, postoje i brojne druge, poput one da je teroristički napad 11 rujna na SAD ustvari rezultat trajnog rata koji se odvija između slobodnih zidara (kao nasljednika Templara) i Islama. Ova teorija funkcionira i u kontekstu Masona i kao predstavnika Židova. Također je poznata i teorija po kojoj upravo Slobodni zidari stoje iza atentata na JFK-a. Numerolozi u svemu vezanom uz atentat pronalaze broj 33 koji je simbol najvišeg masonskog stupnja, dok je vjerodostojnija teza po kojoj su CIA i FBI u svemu tome imali svoje prste, a tome u prilog ide i činjenica da je tadašnji šef FBI-a J.Edgar. Hoover bio visokorangirani mason. Danas je najaktualnija teorija da se Slobodni zidari u Bohemian Grovu (o kojem će također biti riječi kasnije) sataju s najutjecajnijim političarima današnjice, a poznato je da su i mnogi američki predsjednici novijeg doba bili članovi „Lubanja i Kostiju“, također jednog vida slobodnozidarske organizacije
http://slobodni.net/showthread.php?1656-Bilderberg-grupa-Masonstvo-Illuminati-cionizam-protokoli-sionskih-mudraca-etc...&utm_source=linkeri.com&utm_medium=referral&utm_campaign=linkeri
Back to top Go down
fraktal

fraktal

Number of posts : 235
Registration date : 2009-03-03

Masoni, Illuminati i NWO Empty
PostSubject: Re: Masoni, Illuminati i NWO   Masoni, Illuminati i NWO Icon_minitimeSun Mar 13, 2011 4:25 pm

Svi ste vjerojatno vidjeli novčanicu od jednog dolara. Niste? E, pa ako niste onda ste propustili vidjeti i simbol piramide sa svevidećim okom na svome vrhu koji se na toj novčanici nalazi. Ispod slike nedovršene piramide stoji natpis «Novus Ordo Seclorum» koji je 1782. predložio Charles Thompson, jedan od osnivača američke nacije, kada je od strane kongresa zamoljen da osmisli konačan dizajn velikog pečata Sjedinjenih država. Thompson nikada nije u potpunosti objasnio prijevod ovog mota, ali je objasnio njegov simbolizam koji znači «početak nove američke ere». I priča bi tu stala da ne znamo kako je nedovršena piramida sa svevidećim okom simbol iluminata, jednog od najmisterioznijih tajnih društava u povijesti. Prvobitni iluminati su bili tajno društvo koje je 1776. godine osnovao bavarski profesor Adam Weishaupt. Njegov cilj bio je ukinuti organiziranu religiju i sve svjetske vlade te povesti ljudski rod u Novi svjetski poredak kojim upravlja apsolutni razum. No, njihovu urotu je vrlo skoro otkrila bavarska vlada i iluminati su bili prisiljeni prikriti se i raditi u još većoj tajnosti. O njima se ne zna puno nakon tog progona, ali teoretičari zavjere vjeruju da oni još uvijek postoje i upravljaju svjetskom politikom iza kulisa. Nekim od njihovih najvećih postignuća se smatraju francuska revolucija, svjetski ratovi, komunizam te Ujedinjeni narodi i Europska unija kao sredstvo centraliziranja svijeta pod jednim parlamentom, ustavom i valutom. Sinonim za iluminate danas je Savjet za inozemne veze, veliki think tank koji se sastoji od bogatih bankara, poznatih znanstvenika i utjecajnih političara. Vjeruje se da rade na ostvarenju Novog svjetskog poretka, sekularne svjetske vlade s UN-om kao policijom. Nitko ne može dokazati postojanje iluminata, ali teoretičari zavjere svugdje vide njihov utjecaj. Intrigantno je i to da su iluminati osnaovani upravo 1776. kada je proglašena američka neovisnost, a imajući u vidu njihovu motivaciju za upravljanje svijetom nije teško zbrojiti dva i dva.

Masoni, Illuminati i NWO Declaration Masoni, Illuminati i NWO Bluelodge


Bavarski iluminati

Poznata je činjenica da je red Iluminata osnovao čovjek po imenu Adam Weishaupt, rođen 6. veljače 1748. u Ingolstadtu u nezavisnoj državi Bavarskoj. Potekao je iz židovske obitelji koja je prihvatila kršćanstvo. U skladu s tim, Weishaupt je dan na brigu isusovcima koji su ga školovali. U djetinjstvu je učio češki i talijanski, a kasnije latinski, grčki i hebrejski. Iako su isusovci polagali svoje nade u njega zbog njegovog talenta u jezicima i znanosti, on se pobunio protiv njih i postao profesor na Katedri za prirodni i kanonski zakon Sveučilišta u Ingolstadtu. Oko 1768., Weishaupt je počeo sakupljati velike količine spisa pomoću kojih je namjeravao osnovati vlastitu akademiju za učene ljude. Pročitao je svaki antički spis i tekst koji je mogao nabaviti. Posebno se zanimao za okultizam i fascinirao piramidom u Gizi (koja će kasnije postati simbolom njegovog Reda). Vjeruje se da ga je tada utjecajna obitelj Rothschild[1] unajmila da joj pomogne u planovima vladanja svijetom. Weishaupt se od tog trenutka posvetio planovima « transformacije» ljudske rase i kreiranju novog svjetskog poretka. 1. svibnja 1776. osnovao je red iluminata. Ime je preuzeo od prevedenog naziva starog španjolskog kulta « alumbrados», čiji su članovi vjerovali da primaju znanje s onog svijeta. Iluminatus znači « prosvjetljeni», onaj koji vlada pomoću razuma, oslobođen od mraka u kojem ljude drži organizirana religija. Neki iluminate povezuju s imenom Lucifera, čije ime znači « nositelj svjetla». Nagađa se da Weishaupt nije slučajno izabrao taj datum prvog svibnja, već da on simbolički predstavlja nastavak progona kršćana koji je završio na taj datum abdikacije rimskog cara Dioklecijana. (Manifold,1998) Čak i ime osnivača ima simboličko značenje: doslovno prevedeno, Adam znači « prvi čovjek», dok Weishaupt znači « mudra glava». Oko sebe je okupio približno dvije tisuće plaćenih sljedbenika kojima je obećao svjetsku moć. To su bili pripadnici intelektualne elite, pokrivajući razna područja književnosti, znanosti, ekonomije. Weishaupt je uložio mnogo truda kako bi se na sveučilištima odgojili budući članovi Iluminata, umno pogodni za njegove ciljeve. Stoga bi odabrani i talentirani učenici dobili stipendije za takvu obuku. Glavni cilj Iluminata je bio ukidanje monarhije (i svakog drugog oblika tradicionalne vlasti), privatnog vlasništva, patriotizma, institucije braka i svih religija*. Svima koji rade ka tom cilju bila su dozvoljena sva sredstva.Regrutiranje članova bio je lak posao. Mnogi od njih su bili plemićkog podrijetla - barun Xavier von Zwack, Adolf von Knigge, Alexandar Radischev, Claudio Manuel da Costa, J.W.Goethe i W.A.Mozart. Ubrzo nakon osnivanja, Weishaupt je shvatio kako je najbolji put za provođenje svojih planova infiltracija članova Iluminata u masonske lože. Masoni su u to vrijeme bili utjecajno polutajno društvo koje je u svojim redovima okupljalo elitne ljude. Infiltracija u masonske lože imala je dvije prednosti: pošto su za društvo masona svi znali ali su njihovi obredi bili tajni, Weishaupt je računao na to da će njegovi planovi biti obavijeni velom tajnosti, ali javnost na njih neće obraćati pozornost jer je navikla na masone. Drugo, pošto su mnogi masoni bili utjecajni ljudi, oni bi se lako unovačili za iluminatske ciljeve. Tihi « puč» je izvršen učinkovito. Weishaupt je, zajedno sa kolegom masonom Kniggeom (koji je već odavno namjeravao centralizirati slobodno zidarstvo) unovačio brojne iluminate iz najviših redova masona. Prema hijerarhiji masona Weishaupt je organizirao i svoje tajno društvo. Postojale su tri klase: Nursery, koja se sastojala od Pripravnika, Početnika, Minervala i Iluminatusa minora. Druga, Masonska klasa, je sadržavala stupnjeve Iluminatus major i Iluminatus dirigens. Treća klasa zvana Misteriji je bila podjeljena u Niže (Prezbiter i Regent) i više misterije (Magus i Rex). U najnižoj klasi napredovanje se postizalo pisanjem znanstvene disertacije, napredovanje u srednjoj klasi je bilo slično masonskim ritualima inicijacije, dok za najviše klase nema pisanih dokumenata. Kao što je već napomenuto, glavni cilj iluminata je bio uništiti vlast, a posebno religiju. Weishaupt je vidio ljudski razum kao jedini autoritet, a religiju kao zapreku razuma. Povlačeći analogiju s dijelovima Biblije, usvrdio je kako je njegova organizacija poput ploda drveta spoznaje dobra i zla. Ono što je biblijski Bog uskratio čovjeku, to Weishauptova « religija» nudi svojim sljedbenicima, zajedno sa svjetskom moći. Dok tradicionalna religija tvrdi da je čovjek a priori grešnik, Weishauptova teza je da čovjek u osnovi nije loš - religija i država su ti koji ga čine lošim. Da bi se izišlo iz takvog stanja, valja koristit razum. Zbog takvih učenja Crkva je osudila iluminate štovateljima Sotone i oštro reagirala protiv njih. Iluminati su imali svoje kritičare (George Washington, opat Barruel, profesor Robinson), ali i ljude koji su smatrali udruženje masona i iluminata pozitivnim (Thomas Jefferson, Walter M. Fleming, Albert Mackey). (Manifold, 1998.)Iluminati su ubrzo infiltrirali svjetske vlade, a došli su i do Amerike. Međutim, iako je Weishaupt bio briljantan intelektualac, nije imao sposobnosti velikog vođe. Morao se suočiti sa mnogo skandala i problema na mjestu Iluminatusa Rexa. Prvi je prouzročila njegova ljubavnica koja je dobila njegovo dijete i prijetila da će ga prokazati javnosti. Zatim je barun von Knigge, koji je odigrao veliku ulogu u stvaranju masonsko-iluminatskog saveza, tražio mjesto Weishauptovog suvladara, s čime se ovaj nije slagao pa je von Knigge napustio Red. Neki pisci poput Herdera i Fichtea (članovi iluminata) su se zalagali za ujedinjenu Njemačku, što je bilo u suprotnosti sa Weishauptovim planom ukidanja nacionalizma. Weishauptova arogancija i odbijanje da sluša svoje podređene stvorili su mu mnoge neprijatelje u vlastitim redovima. No, 1784. bavarske vlasti su saznale za ovo društvo. Glasnik koji je nosio planove iluminata poginuo je od udarca groma u oluji. Dokumenti koje je imao uz sebe su pronađeni i proslijeđeni bavarskoj vlasti, koja je smjesta proglasila društvo ilegalnim. Weishaupt je morao bježati iz Bavarske na istok u Moskvu i naposljetku u gradić Gothu, gdje je i umro 18. studenog 1830. Čak i njegova smrt je ostala nerazjašnjena. Njegovi suradnici tvrde kako je iznenada umro dok je radio na hermetičnim magičnim spisima. Međutim, njegovom smrću Društvo nije prestalo postojati, već je, naprotiv, dokumentirano još nekoliko generacija iluminatusa koji su nastavili raditi u tajnosti.


Masoni, Illuminati i NWO Ilumdocument

Masoni, Illuminati i NWO About_mainpicminiNovi svjetski poredak


Teorija novog svjetskog poretka označava vjerovanje da neka organizacija (u ovom slučaju iluminati) teži ostvarenju centralizaciji svjetske politike, tj. stvaranju sekularne svjetske vlade. Novi svjetski poredak ima totalitarno uređenje, a njegovi organizatori apsolutnu moć. Neki od konkretnih ciljeva su ukidanje privatnog vlasništva i prava na posjedovanje oružja, svi izbori su kontrolirani od strane Ujedinjenih naroda, Ustav SAD-a zamijenjen Poveljom UN-a, ukidanje kućnog školovanja i uvođenje svjetskog kurikuluma. luminati ovom cilju pristupaju tajno. Njihova metoda dolaska na svjetsku vlast nije vojnim putem ni javnom pobunom, već operiranjem iza kulisa. Iluminati nikad ne istupaju javno; oni rade tajno - infiltriraju svoje članove u visoke položaje vlada moćnih država, koriste se podmićivanjem i ucjenama visokih dužnosnika kako bi oni provodili njihovu volju. To je vladavina nevidljive ruke[2]. Članovima iluminata nije cilj ostvariti svjetsku vladu za vrijeme njihovog života, već postupno obavljati pripreme i voditi svjetsku politiku ka centralizaciji, sa Ujedinjenim narodima kao stožerom svih operacija. Manipulacija medijima ovdje ima glavnu ulogu, kao i postavljanje ključnih ljudi na čelo važnih organizacija. Jedna metoda postizanja njihovih ciljeva je u teoriji zavjere poznata kao problem-reakcija-rješenje.Ilustrirajmo to na primjeru UN-a. Nakon 2.svjetskog rata osnovan je UN kao organizacija koja će osigurati mir u svijetu kroz internacionalnu politiku i « svjetsku policiju». Vjeruje se da su iluminati bili ti koji su potaknuli svjetske ratove (problem). Svjetska populacija je reagirala na te ratove (reakcija) težnjom da se osnuje institucija koja će regulirati ratove. Stoga su iluminati kreirali rješenje, tj. UN. Teoretičari zavjera smatraju Ujedinjene narode institucijom koja će ostvariti novi svjetski poredak. Već poznata činjenica da je David Rockefeller (multimilijarder i ime koje se često povezuje s iluminatima) donirao zemljište za Zgradu UN-a daje povoda raznim nagađanjima. Ujedinjeni narodi su organizacija sa svjetskim utjecajem. Europska unija ima istu svrhu kao i UN: ujediniti europske države pod zajednički Ustav i valutu. Time svaka država ima manje moći koja se sve više sakuplja u rukama elite.

Simbolika

Službeni simbol iluminata bila je danas vrlo poznata piramida, preuzeta od masona. Taj simbol predstavlja piramidu na čijem vrhu se nalazi oko okruženo svjetlosnim zrakama. Već je ranije napomenuto kako je Weishaupt bio fasciniran misterijem Velike Piramide u Gizi. Moderni simbolozi smatraju da je piramida staroegipatski okultni simbol koji predstavlja konvergenciju prema vrhuncu prosvjetljenja. U ovom slučaju taj vrhunac je « oko koje sve vidi», zvano još i « trinacria». Weishaupt je vjerovao da će najinteligentniji čovjek zauzeti mjesto oka i vladati pomoću apsolutne moći i razuma. To je poganski simbol koji je Weishaupt preuzeo je simbolički označava sposobnost njegovog Reda da sve nadzire. Može se zaključiti kako je cjelokupni simbol prosvjetljenja odabran zbog illuminatskih ciljeva da rasprše mit religije i dovedu svjetlo uma i znanosti. Natpis « Novus Ordo Seclorum» na latinskom znači « novi sekularni poredak», što se slaže s iluminatskom idejom sekularne države.

Masoni, Illuminati i NWO Masonicart10

Njihova izvorna vjerovanja su zapravo svojevrsna kompilacija učenja raznih mističnih grupa kroz povijest. Iluminati su prihvatili tantričke vježbe za meditaciju koje koriste umu i tijelu. Također su prakticirali metode i koncepte muslimanskog kulta Asasina, kao i one različitih gnostičkih kršćanskih skupina. Iako je prvi i najvažniji cilj iluminata bio svjetska dominacija, oni su imali i druge aspiracije. To su bile transcendentalna iluminacija (oslobađanje uma od svih ovozemaljskih okova), besmrtnost te apsolutno znanje i moć. Da bi to postigli, intenzivno su proučavali stare magijske spise i bavili se metodama astralne projekcije.

Teorije zavjereIako su povijest i ciljevi iluminata dosta poznati, postoje brojna nagađanja o tome na koji način su oni provodili svoje ciljeve. Vjerojatno najpoznatija teorija je ta da je iluminatski simbol na poleđini novčanice američkog dolara zapravo dokaz njihovog uspjeha da kontroliraju američku vladu. Dizajn novčanice kojeg je izradio Charles Thomson je predstvljen američkom ministarstvu financija 1935. Ta godina se smatra vremenom kad se Red proširio iz Europe u Ameriku i infiltrirao tamošnje društvo slobodnih zidara. Tada su masoni držali uglavnom visoke položaje u vladi. Jedan od njih je bio potpredsjednik Henry Wallace. Ne zna se je li Wallace bio prikriveni iluminatus ili je djelovao pod njihovim izravnim utjecajem i uspješno lobirao da taj simbol bude prihvaćen kao Veliki Pečat. Predsjednik Theodore Roosevelt je bio navodni iluminatus. Rečenica « Novus Ordo Seclorum» je u zastrašujućem kontrastu sa rečenicom « In God We Trust» koja se nalazi na prednjoj strani novčanice. (Manifold, 1998.) Kao prvi veliki uspjeh iluminata u stvaranju novog svjetskog poretka smatra se Francuska Revolucija. Prema teorijama, agenti iluminata su potakli ljude na pobunu i inspirirali jakobince i prosvjetitelje svojim idejama. U prilog tim teorijama govore činjenice da su prosvjetitelji, osim velike sličnosti u nazivu s iluminatima, zagovarali sekularno društvo i razum koji će vladati nad ljudskim djelovanjem. Skoro nakon Napoleonovih ratova, iluminati su uvidjeli da je Europa toliko pogođena ratnim stradanjima da će prihvatiti svaku političku soluciju koja će je izvući iz krize. Vjeruje se da je obitelj Rotshchild ta koja je organizirala Bečki kongres 1814. godine kako bi pokušala skrojiti političku kartu Europe po svojoj viziji Novog svjetskog poretka. Nakon prvog svjetskog rata, osnovana je Liga naroda kao prvi pokušaj političkog ujedinjenja svijeta. Ta organizacija je ionako propala jer nije imala sustav sankcija kojim bi se kažnjavale države koje su prekršile međunarodne zakone. Ujedinjeni narodi se smatraju nastavkom tih planova. Kao jedan od velikih svjetskih vođa, ni Hitler nije pošteđen toga da se oko njegove osobe ispletu teorije zavjere povezane s iluminatima. Smatra se da su već u vrijeme njegove mladosti, kad je radio kao soboslikar, Rotschildeovi uočili njegovu karizmu i talent. Kad je završio u zatvoru, napisana je knjiga « Mein Kampf» u njegovo ime i dana mu je puna financijska i politička podrška kako bi došao na mjesto njemačkog kancelara. Psihoanalitičar Walter Langer čak ide do te tvrdnje da je Hitler bio izdanak obitelji Rotschild, a progon židova imao je svrhu da se skrene pozornost sa ljudi koji zapravo stoje iza svega. Autori Gary Allen i Larry Abraham (Allen i Abraham, 1998.) povlače vezu između iluminata i poznatog njemačkog ekonomista i mislioca Karla Marxa. Prema njima, Marxu je pristupila grupa koja je sebe nazivala « Društvom pravednih ljudi» i nagovorila ga da napiše « Komunistički manifest» kao demagoški mamac koje će siromašno pučanstvo lako progutati. « Komunistički manifest» je zapravo bio u opticaju dugo prije Marxa, a on je samo obnovio i sistematizirao revolucionarne planove koje je prvotno postavio Adam Weishaupt. « Društvo pravednih ljudi» je zapravo bilo produžetak iluminata koji su se skrivali od zakona. Kritičari te teorije tvrde da je jedina sličnost između « Komunističkog manifesta» i iluminatskih ideja koncept da ljudi mogu upravljati samima sobom bez utjecaja vlade. Iluminatska ideja vrhunca vrline i moralnost te temelj za reformaciju svijeta nije čisto reflektiran u komunističkim ciljevima nasilnog ukidanja socijalnog poretka.


Masoni, Illuminati i NWO Iluminatipiramid


Savjet za vanjske veze (eng. Council on Foreign Relations; CFR) je osnovan oko 1921. kao neprofitna i nestranačka civilna organizacija kako bi privatne osobe mogle sudjelovati u američkoj politici. Njihova službeni cilj je « poboljšavanje američkog razumijevanja svijeta i prijedlozi za vanjsku politiku SAD-a». To postiže konstruktivnim debatama o svjetskim problemima i izdavanjem službenog časopisa. CFR je « think tank»[4] u pravom smislu - trenutačno ima oko 4000 članova, mahom bivših predsjednika, ambasadora, burzovnih brokera, bogatih poduzetnika, vlasnika medija, probranih senatora, direktora i profesora. Zbog svoje povijesti, veza i utjecaja CFR je popularno poznat kao jedan od trijumvirata elitnih organizacija (druga dvojica su Bilderberg grupa i Trilateralna komisija). Općenito se na CFR gleda kao na zatvorenu grupu za diskusiju u kojoj se donose odluke koje utječu na svjetsku politiku. Zbog toga su na meti mnogih teoretičara zavjere koji tvrde da ta organizacija radi na uspostavljanju novog svjetskog poretka. Autor Pat Robertson u svojoj knjizi « New World Order» (Robertson, 1991.) povlači vezu između CFR-a i iluminata. Pozivajući se na iskaze podadmirala Chestera Warda, nekadašnjeg člana CFR-a, tvrdi da je cilj te organizacije, objavljen vrlo uskom krugu svojih članova, razoružanje, marginalizacija suvereniteta SAD-a i stvaranje svemoćne svjetske vlade. U centru njihove politike je ideja da prosvijetljeni monopolistički kapitalizam može omogućiti spajanje svih različitih valuta, sistema bankarstva i proizvodnje i upravljanje prirodnih resursa u jednu cjelinu koju kontrolira svjetska vlada, a kojoj je na raspolaganju svjetska policija (pretpostavlja se da je to vojska Ujedinjenih naroda). Na sastancima Savjeta članovi se potiču da slobodno i otvoreno predstave svoje ideje i razmišljanja, jer je ostalim članovima zabranjeno njegove riječi prenositi medijima, osim ako ne dobiju posebnu dozvolu za to. Njihove ideje i ciljeve je teško provoditi bez masovnih medija, koje drže u šaci. Autor vjeruje da je CFR samo ogranak velike svjetske grupe urotnika koja se naziva Okrugli stol (prema mnogima, sinonim za iluminate) čiji je cilj kontrola javnog mijenja kroz razne psihološke operacije.http://slobodni.net/showthread.php?1656-Bilderberg-grupa-Masonstvo-Illuminati-cionizam-protokoli-sionskih-mudraca-etc...&utm_source=linkeri.com&utm_medium=referral&utm_campaign=linkeri
Back to top Go down
 
Masoni, Illuminati i NWO
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Okultno-
Jump to: