Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 Tunguska eksplozija

Go down 
AuthorMessage
Espiga 4Number of posts : 1277
Registration date : 2010-09-05

Tunguska eksplozija Empty
PostSubject: Tunguska eksplozija   Tunguska eksplozija Icon_minitimeTue Oct 26, 2010 11:07 am

Tunguska eksplozija

Otkrivena stoljetna tajna o posjetu iz svemira!

Nakon 102 godine od pada nepoznatog nebeskog tijela na tungušku tajgu, ruski su znanstvenici napokon dokazali kako nije bila riječ o meteoritu, nego o kometu.

Kako piše ruska Pravda, znanstvenici su pregledali ostatke tijela koristeći poseban instrument GPR, kojim su utvrdili da je u tungušku tajgu nedvojbeno pao komet.

'Misteriozni' događaj se zbio 30. lipnja 1908. godine, a svjedoci su ispričali da su na nebu ugledali ogromnu kuglu koja je 'prošišala' uz ogromnu buku i svjetlost te se srušila na šumu između dviju rijeka Kimchu i Hushmo. Eksplozija je uzrokovala jak potres koji su zabilježile sve seizmološke postaje na svijetu, a jeka eksplozije se čula 800 kilometara od mjesta pada.

Također je uništeno više od 2.100 kilometara četvornih šume, a u promjeru 200 kilometara razbijeni su prozori na nekim kućama. Ubrzo nakon pada 'nepoznatog tijela' započela je i magnetska oluja koja je trajala pet sati.

Prva ekspedicija na terenu 19 godina nakon događaja

Zanimljivo je da je prva ekspedicija na mjesto događaja poslana tek 1927. godine, a znanstvenici tada nisu pronašli krater koji je tzv. meteorit trebao ostaviti na površini! Bizaran je bio i podatak da je šuma koja je stradala u eksploziji ostala netaknuta u samom epicentru, pa su znanstvenici pretpostavili da je tzv. meteorit eksplodirao prije nego što je udario o tlo.

Prvi pomaci u rasvjetljavanju ovog slučaja napravljeni su 2007. godine, kad je grupa talijanskih znanstvenika provela geološka istraživanja jezera Cheko i utvrdila da je tijelo sigurno palo na tom području.

Specijalni radar otkrio tajnu

Ove je godine ekspedicija Vladimira Aleksejeva iz Instituta za nuklearna istraživanja ponovno provela ispitivanja tla, ovaj put s radarom koji prodire 100 metara u tlo. Pregledavanjem kratera Suslov spoznali su kako je nastao udarcem nebeskog tijela o Zemlju, a u dubljim slojevima pronađeni su ostaci kometa - točnije, 'manji' dio kometa koji se odvojio od jezgre teške nekoliko milijardi tona.

Znanstvenici zato smatraju da je 30. lipnja 1908. godine Zemlju pogodila takozvana 'repata zvijezda' koju je slijedio rep dugačak nekoliko kilometara, a koji se sastoji od plinova nastalih otapanjem uslijed topline Sunca. Prilikom ulaska u atmosferu fragmenti kometa su se raspali i pali na Zemlju gdje su formirali više kratera, a ostatak kometa je izgorio u atmosferi i emitirao jako svjetlo koje se vidjelo na kilometre od mjesta pada, mišljenje je znanstvenika.

http://danas.net.hr/znanost/page/2010/10/25/0799006.html
Back to top Go down
Espiga 4Number of posts : 1277
Registration date : 2010-09-05

Tunguska eksplozija Empty
PostSubject: Re: Tunguska eksplozija   Tunguska eksplozija Icon_minitimeTue Oct 26, 2010 11:08 am

SESSION 07/AUG/97


Interlocutor: There is a very important question that I want to ask you and it’s related to the Tunguska explosion in Siberia...

Ron Hubbard: It was a meteor.

Interlocutor: It wasn’t a UFO that crashed?

Ron Hubbard: No, I confirm to you that it was a meteor.

http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.com/2010/01/tunguska-explosion.html
Back to top Go down
 
Tunguska eksplozija
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Misterije-
Jump to: