Hrvatska Agencija za Paranormalne Pojave
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Forum Worth
happ.forumotion.com-Google pagerank and Worth

Share
 

 Vukodlaci kao psihijatrijski slučajevi

Go down 
AuthorMessage
fraktal

fraktal

Number of posts : 235
Registration date : 2009-03-03

Vukodlaci kao psihijatrijski slučajevi Empty
PostSubject: Vukodlaci kao psihijatrijski slučajevi   Vukodlaci kao psihijatrijski slučajevi Icon_minitimeMon Dec 14, 2009 4:01 pm

Studija provedena u jednoj australskoj bolnici pokazala je da mjesečeve mijene utječu na ponašanje agresivnih pacijenata, koji su se za punog mjeseca ponašali kao zvijeri.


Neki ljudi postaju agresivniji za vrijeme punog mjeseca, a njihovo ponašanje moglo bi se usporediti s ponašanjem koje se pripisuje vukodlacima.

Do ovih zanimljivih spoznaja došli su australski znanstvenici.

Studija provedena u Calvary Mater Newcastle bolnici, pokazala je da je do srpnja ove godine u bolnicu primljen 91 pacijent s nasilnim, akutnim poremećajem koji se manifestira ponašanjem koje se može usporediti s onim kod vukodlaka.

Četvrtina njih primljena je u bolnicu za vrijem punog mjeseca, što je dvostruko više nego za vrijem drugih mjesečevih faza, tvrdi Leonie Calver, sestra na odjelu toksikologije.

''Neki od ovih pacijenata napadali su osoblje poput životinja, grizli, pljuvali i grebali'', kaže ona. Pacijentima su morali dati sedative i vezati ih kako bi se zaštitili.

''Neki su ih u prošlosti vjerojatno uspoređivali s vukodlacima, koji su se po legendi također pojavljivali za punog mjeseca'', napisala je Calver u svom izvještaju za Medical Journal of Australia.

U pričama o vukodlacima spominje se da su im u kožu utrljavali ''magične pripravke'' ili ih izlagali raznim isparavanjima koja su trebala ublažiti transformaciju.

Najčešći sastojak tih pripravaka bili su velebilje i zimska trešnja, koje sadrže substance koje mogu izazvati delirije, halucinacije i iluziju metamorfoze.

Ovi današnji vukodlaci koriste pak drugačije otrove, više od 60 posto pacijenata koji su sudjelovali u njenoj studiji bili su pod utjecajem alkohola ili droge.

''Zaključak naše studije je da individualci s nasilnim i akutnim poremećajima ponašanja imaju veće šanse da budu hospitalizirani za vrijeme punog mjeseca'', kaže ona.Net.hr
14.12.2009.


http://www.net.hr/webcafe/page/2009/12/14/0158006.html
Back to top Go down
 
Vukodlaci kao psihijatrijski slučajevi
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Zdravlje i medicina-
Jump to: